Lämpökamerakuvantamista voidaan käyttää niin olemassa olevien ongelmien kartoittamiseen kuin ongelmien  ennaltaehkäisyynkin puuttumalla hyvissä ajoin pieniinkin tavanomaisesta poikkeaviin muutoksiin hevosen elimistössä.

Infrapunakuvaus ammattilaisen tulkitsemana on erittäin hyödyllinen tietolähde kaikille hevosen omistajille, hoitajille ja valmentajille. Se antaa kattavan kokonaiskuvan hevosen kehon toiminnasta kuvaushetkellä.

Hevonen on kokonaisuus, jonka optimaalisen toiminnan edellytyksenä on, että jokainen palapelin palanen on paikallaan. Tämä koskee niin nikamien, lihasten, nivelten kuin jänteidenkin yhteistyötä ja kivutonta toimimista. Häiriö yhdessä paikassa säteilee nopeasti useille kehon eri osa-alueille. Tämä johtaa ajan kuluessa hevosen elimistön ”lukkiintumiseen” josta toipuminen kestää kauan. Myös levon suhde rasitukseen on tärkeää ottaa huomioon arvioitaessa hevosen yleistilaa.

Hevosesi terveyden ja hyvinvoinnin tärkeyttä ei voida mitata sen käyttötarkoituksella. Mitä enemmän hevosistamme tiedämme, sitä paremmat mahdollisuudet meillä on vaikuttaa niiden hyvinvointiin. Hyvinvoiva hevonen palvelee omistajaansa siinä käyttötarkoituksessa, johon olemme sen hankkineet.